Hvit pizzasaus

Om du er keen på pizza, men trøtt på tomat, er dette din kompis i kokkeleringen. En pizzasaus basert på crème fraiche og hvitløk gir en frisk og spiss smak på deigplatene, og det beste av alt: den blandes på bare noen minutter.

Hvit pizza, eller pizza bianca på nyromersk, er ingen ny oppfinnelse. Vår hverdagshelt J. Kenji López-Alt har en lengre artikkel der han forklarer hvordan tradisjonell hvit pizza kan lages i hjemmet, og kanskje overraskende er det egentlig snakk om en våt deig som stekes uten både saus og topping. Denne hvite pizzaen finnes lett tilgjengelig i italienske gatekjøkken og pizzeriaer, og serveres mer som en slags focaccia.

Vi skal derfor ikke gjøre noen forsøk på å si at denne sausen gir deg pizza bianca – det ville jo vært en selvmotsigelse. Det vi derimot garanterer er at du får en digg pizza (såfremt du følger våre pizzatips, naturligvis), som tilfeldigvis også har en hvit pizzasaus.

Høyst anbefalt!

Hvit pizzasaus (til ca. 4 mellomstore pizzaer)

Ingredienser

  • 1 boks crème fraiche (3 dl)
  • 3-4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Saft av sitron eller lime
  • Finhakkede urter (f.eks. basilikum eller oregano)

Fremgangsmåte

Denne er svært enkel: bland ovenstående etter smak. Vær dog gjerne raus med krydderet, ettersom pizzabunnen og det resterende fyllet vil dempe både saltet, syren og pepperet. Sausen bør helst være litt for kraftig på smak til at den komfortabelt kan spises på egenhånd.

Tips

Selv om sausen ikke trenger mer enn 5-10 minutter med innsats for å lage, har den svært godt av å få stå i noen timer, så smakene virkelig får satt seg. Om du vil ha enda litt mer kick i kaken, kan litt finhakket, frisk chili være perfekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *