Pizza med blåmuggost og bacon

Å kombinere blåmuggost med bacon på pizza er slettest ingen nyvinning, selv om jeg mener å erindre at dette var min egen idé en gang for lenge siden. Uansett opphav, dette er en seriøst god pizza både for dem som er glad i og for dem som ikke trodde dem var glad i blåmuggost!

Det begynte en eller annen gang i de tidligste studieårene, en gang lenge før det hjemmelagde pizzastålet og denne bloggen i det hele tatt var påtenkt. Det var i perioden da pizza ble stekt på rist nederst i ovnen (nærmest mulig varmeelementet nederst) og bunnene ble kjevlet så hardt som mulig for å få de tynne. Men, selv om bunnene fikk en noenlunde knekkebrødaktig konsistens, var oppdagelsen av rød saus og blåmuggost kombinert med bacon en solid vinner som i ettertid har høstet mange annerkjennende nikk.

For å holde denne oppskriften kort gir vi ingen oppskrift på rød tomatsaus her. Bruk den oppskriften du synes fungerer best. Har du trykkoker er det et ypperlig redskap for å lage knakende gode tomatsauser veldig fort, og en finfin fremgangsmåte finner du hos hobbykokken.

Pizza med blåmuggost og bacon

  • pizzadeig
  • rød pizzasaus
  • revet ost
  • blåmuggost, gjerne Norzola for nybegynnerne
  • bacon, her sverger vi til Skogsbacon eller annet
  • urter (basilikum og oregano er storslått)

Fremgangsmåte

Vår erfaring er at bacon trenger litt steking på forhånd for at det skal bli helt ferdig stekt samtidig med pizzaen. Stek derfor baconet litt på middels varme i en stekepanne først. Det skal begynne å få litt farge, men ikke være klart for spising helt enda.

Om du er en sånn heldiggris som eier et ravende flott pizzastål, er det bare å følge den generiske fremgangsmåten vi har gitt her. Om du ikke skulle være en slik heldiggris kan vi ikke annet enn å anbefale ett  det aller varmeste. Skjerpings, det koster virkelig ikke så mye og de blir aldri ødelagt! Og når skiftet du smart-telefon sist da, sa du?

Uansett, montering av pizzaen skjer ved at en smører et passe tynt lag med rød saus på en ferdig utstrekt pizzabunn og topper den med nøysomme mengder ost. Skjær så blåmuggost i passelig tynne skiver og spre rundt på pizzen, sammen med biter av baconet. Om baconbitene er for store kan de deles opp litt først.

Stek så pizzaen til den er ferdig (se bilde under for referanse). For garnityr og visuell glede kan du toppe med litt ymse urter, det gjør seg alltid flott. Fersk basilikum og oregano er våre favoritter. Såh, der har du det, en strålende god klassiker.

Pizza på pizzastål!
Pizza med blåmuggost og bacon! Simpelthen en klassiker!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *