Rengjøring og vedlikehold av et pizzastål

Mens det for pizzasteiner allerede finnes en haug med poster om rengjøring og vedlikehold, har vi så langt funnet lite om hvordan er rengjør og ivaretar et pizzastål. Det er derfor på sin plass å berike internett med også dette – en post dedikert til hvordan pizzastålet ditt skal leve lengst mulig.

Vi går rett på sak! Gjennom halvannet år med intens pizza- og naanbrødsteking  og produksjon av i alt 6 stålplater, har vi rukket å gjøre oss opp en del erfaring om hva en må gjøre for å vedlikeholde stålplatene best mulig. Vi føler derfor vi helt og holdent kan stå inne for rådene vi nå skal gi. Så, for å holde en stålplate pyntelig ren og pen må du følge disse rådene nøye:

  1. Skyll med vann.
  2. Schlæppæ!

… og det var jaggu det hele! Vi har altså, gjennom hele vår karriere med våre pizzastål, aldri gjort annet enn å skylle kjapt med rent vann før bruk. Kanskje tar vi noen korte drag med børsten, men det er kun på gode dager. Selv om vi ikke har erfaring med verken Baking SteelPizzaPro eller GrillPro, tviler vi sterkt på at det er noe særlig verre med dem. I det hele er pizzastålene våre et av de mest idiotsikre og vedlikeholdsfrie verktøyene vi har på kjøkkenet.

Vasking av pizzastålet på en god dag.
Vasking av pizzastålet!

Denne vaskingen gikk jo riktig så kjapt. Hva skal du ta deg til istedenfor, tenker du kanskje? Hva skal du finne på nå som pizzastålet er rent? Heldigvis for deg har vi også samlet opp en del tips til hva du kan bedrive tiden med istedenfor å vaske pizzastål. God fornøyelse!

Ringe din mor: Det er sikkert altfor lenge siden du ringte din mor sist. Med et pizzastål i hus vil du få tid til overs til å ringe til din mor og si at du er glad i henne.

Se Aune Sands «Dis»: En riktig klassiker, denne suppa av overdådige «Sandismer» vil gi deg sure oppstøt i ukesvis. Hva venter du på?

Rydde i garasjen: Den ekstra tiden du sparer på å ikke ha et pizzastål kan du jo bruke til å endelig få ryddet litt i garasjen.

Stoppe sokker: Å, du vet de fine sokkene som du har satt til side for å fikse, og aldri har rørt siden? Now’s the time, champ!

Bytte forsikringer: Du vet forsikringsselskapet ditt svindler deg, men det er jaggu meg et ork å få det fikset. Skaff deg et pizzastål, og.. eh.. du får bedre forsikringer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *